Dragekappløpet

Forord

Temaet var spilldesign og gruppen min valgte å gå for et brettspill. Jeg kommer ikke til å forklare mekanismen i dette innlegget, men hvis du er interessert er det bare å sende en mail slik at jeg kan sende deg dokumentene. Målgruppen var barn på 10 og oppover og dette gjenspeiles på illustrasjonene til spillkortene. Det passet bra som et hyttespill ettersom at det ikke tok for lang tid (ca. 1 time) og at det ikke var for avansert. Kort fortalt går spillet ut på å beseire de andre spillerne ved å enten slå ut deres hærer eller ved å beseire dragen først.

Prosess

Fokusområder: Spillet hadde en aldersgrense på 10+, så jeg valgte en «cartoonish» stil istedenfor å gjøre dem veldig detaljerte slik som f. eks Magic kortene er. Kortene skulle også gi en «fantasy følelse». Derfor brukte jeg virkemidler som f. eks en banner, mystiske elementer og ikke minst symboler.

Det var viktig for meg at kortene skulle være enkle å forstå. Dermed brukte jeg en hånd som pekte tommelen ned eller opp ettersom kortet var positivt eller negativt, med en grønn eller rød bakgrunn for å styrke signaliseringen.

Detaljer: Alt er tegnet i Adobe Illustrator slik at det kan skaleres. Tips: Jeg brukte veldig mye «Draw Inside» for å legge til lys og skygger, og fulgte denne deler av denne videoleksjonen for å fargelegge: http://www.youtube.com/watch?v=Btr_o_vgFJw

bjørn